Τυρόπιτα Βρώμης με 5 Υλικά

Τυρόπιτα Βρώμης με 5 Υλικά

Μερίδες: 8   Απόδοση: 8

Συνολικός χρόνος: 40’ (5’ προετοιμασία + 35’ ψήσιμο)   Δυσκολία: Εύκολη   Θερμίδες/μερίδα: 97 kcal   Γεύμα: Αλμυρό σνακ (Πλούσιο σε Πρωτεΐνη)

Διατροφικό προφίλ: Χαμηλοί Υδατάνθρακες / Υψηλή Πρωτεΐνη

Συστατικά

  • 1 κούπα κότατζ (cottage cheese)
  • 1/3 γεμάτη κούπα + 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα φέτα, τριμμένη
  • Σουσάμι (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα ταψί 28×18 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ή το ψεκάζω με σπρέι λαδιού.
  2. Προσθέτω το κότατζ στο μούλτι και το χτυπάω μέχρι να γίνει σχεδόν λείο.
  3. Προσθέτω τη βρώμη, τα αυγά και το ελαιόλαδο και χτυπάω ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Με σπάτουλα ενσωματώνω τη τριμμένη φέτα στο μείγμα.
  5. Μεταφέρω το μείγμα στο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα.
  6. Πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  7. Αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί και μετά το μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Σημειώσεις

  • Φυλάξτε τα περισσεύματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
  • Αν δεν έχετε κότατζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στραγγιστό γιαούρτι.

Θρεπτικά Στοιχεία (ανά μερίδα)

Θερμίδες97 kcal
Υδατάνθρακες1 g
Πρωτεΐνη6 g
Λιπαρά8 g
Κορεσμένα3 g
Πολυακόρεστα1 g
Μονοακόρεστα4 g
Χοληστερίνη54 mg
Νάτριο205 mg
Κάλιο48 mg
Φυτικές Ίνες0.004 g
Σάκχαρα1 g
Βιταμίνη A136 IU
Ασβέστιο74 mg
Σίδηρος0.3 mg
Δες περισσότερα →