Τυρόπιτα Βρώμης με 5 Υλικά

Μερίδες: 8 Απόδοση: 8
Συνολικός χρόνος: 40’ (5’ προετοιμασία + 35’ ψήσιμο) Δυσκολία: Εύκολη Θερμίδες/μερίδα: 97 kcal Γεύμα: Αλμυρό σνακ (Πλούσιο σε Πρωτεΐνη)
Διατροφικό προφίλ: Χαμηλοί Υδατάνθρακες / Υψηλή Πρωτεΐνη
Συστατικά
- 1 κούπα κότατζ (cottage cheese)
- 1/3 γεμάτη κούπα + 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα φέτα, τριμμένη
- Σουσάμι (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Στρώνω ένα ταψί 28×18 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ή το ψεκάζω με σπρέι λαδιού.
- Προσθέτω το κότατζ στο μούλτι και το χτυπάω μέχρι να γίνει σχεδόν λείο.
- Προσθέτω τη βρώμη, τα αυγά και το ελαιόλαδο και χτυπάω ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Με σπάτουλα ενσωματώνω τη τριμμένη φέτα στο μείγμα.
- Μεταφέρω το μείγμα στο ταψί και το απλώνω ομοιόμορφα.
- Πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά στο ταψί και μετά το μεταφέρω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Σημειώσεις
- Φυλάξτε τα περισσεύματα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- Αν δεν έχετε κότατζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στραγγιστό γιαούρτι.
Θρεπτικά Στοιχεία (ανά μερίδα)
| Θερμίδες | 97 kcal |
| Υδατάνθρακες | 1 g |
| Πρωτεΐνη | 6 g |
| Λιπαρά | 8 g |
| Κορεσμένα | 3 g |
| Πολυακόρεστα | 1 g |
| Μονοακόρεστα | 4 g |
| Χοληστερίνη | 54 mg |
| Νάτριο | 205 mg |
| Κάλιο | 48 mg |
| Φυτικές Ίνες | 0.004 g |
| Σάκχαρα | 1 g |
| Βιταμίνη A | 136 IU |
| Ασβέστιο | 74 mg |
| Σίδηρος | 0.3 mg |